3 Μαρ 2015

Λίγα λόγια για το ιστολόγιο

Ο παρόν ιστότοπος, δημιουργήθηκε από μία παρέα καθημερινών ανθρώπων της λεγόμενης "διπλανής πόρτας" όπου κι εργαζόμαστε για τα προς το ζην και τον επιούσιον άρτον. Άλλοι έχουμε οικογένειες, άλλοι ξεκινάμε την ζωή μας, άλλοι είμαστε προ των πυλών της δημιουργίας μιας οικογένειας, αλλά όλοι μας έχουμε ένα κοινό σκοπό και στόχο σε αυτή την κίνησή μας: Την αξιοπρεπή διαβίωση και την διεκδίκηση των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

Οι καιροί που ζούμε έχουν αλλάξει από "το βόλεμα" που οι περισσότεροι απολάμβαναν, και οι θύμησες ξεθωριάζουν και έχουμε ξεχάσει πλέων το πώς ζούσαμε τα προ μνημονίου χρόνια. Η καραμέλα της οικονομικής κρίσης (η οποία κατά την γνώμη μου είναι πολιτική και όχι οικονομική) είναι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις πολυεθνικές η συνήθης δικαιολογία και "βούτυρο στο ψωμί τους" για τις μειώσεις των μισθών και την εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού της πατρίδας μας. Οι δοσίλογες κυβερνήσεις που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση έσκυβαν το κεφάλι στην ΤΡΌΙΚΑ και εκ του ασφαλούς οδήγησαν ολόκληρη τη χώρα στο οικονομικό χάος.

Εν κατακλείδι είπαμε να ενώσουμε τις φωνές μας και να δημιουργήσουμε αυτό το μετερίζι, ώστε να γίνει αισθητή η παρουσία μας στο διαδίκτυο και να γίνει αυτό το ιστολόγιο δημόσιο βήμα διαλόγου, έκφρασης των σκέψεων και των προβληματισμών μας, και τρόπον τινά η φωνή διαμαρτυρίας μας.

Θέλουμε κι εμείς να βροντωφωνάξουμε το "ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ" στην εκμετάλλευση και την αφαίμαξη του απλού τίμιου και εργαζόμενου πολίτη. "ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ" στην μείωση των εισοδημάτων και την εξαθλίωση της οικογένειας. "ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ" στο πάρτη που λίγοι ακόμα έχουν στήσει στις πλάτες της εργατιάς. "ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ" στη φτωχοποίηση του συνάνθρωπου που αγωνίζεται να κρατήσει το σπιτικό του.

Εδώ θα είμαστε, θα γράφουμε και θα αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο και καθημερινά θα διεκδικούμε τα κεκτημένα μας δικαιώματα και μία αξιοπρεπή και τίμια ζωή σε αυτόν το καταρημαγμένο τόπο....